Клуб по алпинизъм "Христо Христов" Смолян

  [BG]   EN  
Клуб по алпинизъм "Христо Христов" Смолян

 
Рейтинг: 2.00
(72)
Новини
Клубът
Гидовник
Членове Профили
Обучение
Форум
Музика
Галерия
Видео
Календар
Катерачни категории
Връзки
За контакти



Новини / Катерене

30 Юни 09, 18:41 / Автор: Митака
БЪДЕЩИ КАТЕРАЧНИ ОБЕКТИ

БЪДЕЩИ КАТЕРАЧНИ ОБЕКТИ

1.СКАЛИТЕ НАД РУДОЗЕМ

Скалите над Рудозем, така наречените „Близнаци” . Скалата е леко надвесена от началото  до края си , дълга е около 30 м. , което е перфектно за спортен маршрут. При първоначалния оглед направен от Митака, Филеца и Данчо набелязахме 3 маршрута , които се очертават да са доста технични . Два от тях са централно по скалата , един до друг, а третия е по левия ръб. Планираме наковаване на маршрута с болтове и анкери .Скалата отстои от края на черен път и началото на екопътека , на 15м. ходене.

2.СКАЛИТЕ ДО ПЕЩЕРА „УХЛОВИЦА”

На скалата до пещера „Ухловица” прокарахме  тур, който е  лек , спортен , а дължината му е 25м. , като последните метри са в лек надвис . Категория на трудност 6та. Кръстих го „Пепелянката” , защото докато чистихме маршрута (Данчо Филеца и Митко) от нестабилните камъни в навеса , зад един от камъните имаше малка  пепелянка. (-Честно да ви кажа незнам как беше стигнала до там. Остава си загадка за мен и до днес.) Грижливо и безопасно я свалихме на земята , като след нашата среща мисля, че се е научила и да лети. Има още един вариант от дясната страна на маршрута които предстои да бъде минат.  Планираме наковаване на маршрута с болтове и анкери. Скалата се намира на средата , на пътеката за пещера „Ухловица” над една от бесетките. Разстоянието от асфалтовия път е 10м. пеша.

3.СКАЛАТА „СОКОЛИЦА”

На скалата „Соколица” разбрахме, че нашия приятел Христо Христов е мислил да прокара маршрут от югозападната страна. При наблюдения от далеч височината и е около 50м. Предстои оглеждане от близо и преценяване на ситуацията. Скалата се намира м/у Пампорово и Смолян , малко над разклона за манастир „Свети Пантилеймон”, от лявата страна на асфалтовия път. За 10м. пеша се стига до подножието и.(- Ако успеем да прокараме маршрут предлагаме да го кръстим на Ицо.)

4.СКАЛАТА „КАРАМАНДЖАК” 

След първоначалния оглед на скалата от подножието и установихме, че може да се прокарат 4 спортни маршрута с дължина 20-25м. Скалата е здрава и се характеризира с вертикални цепнатини , идеални за стила дюлфер. Намира се в к.к. Пампорово, над „Райковски ливади”. Едва на 5м. пеша от пътя за х. Xtreme.

 

5.ЛЕДЕНАТА КУЛА НА ПАМПОРОВО

Намерихме къде да изградим водоподаване  за ледена кула на Пампорово . Склона на който ще се намира кулата е скрит от дърветата в гората и е със северно изложение. В предвид надморската височина и местоположението му, мисля  че ще стане много здрав и масивен лед.   Предстои изграждането на още една кула пред хижа ”Студенец”  благодарение на Тошо Райчев и ТД „Карлък” .


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4524